Mums, kafijas burvības skartajiem, kafija nozīmē emocijas. Ja neatkarīgi no iecienītās garšu buķetes arī Tava kaislība ir kafija, Tu esi nonācis īstajā vietā. Ieklausīties sajūtās un atrast tām atbilstošāko kafiju Tev palīdzēs Narvesen kafijas klubs – jauna iniciatīva, kas radīta lai atklātu kafijas burvību un padarītu šo baudījumu par pašsaprotamu ikdienas rituālu ikvienam.

Narvesen kafijas kluba vadību uzņēmušies Latvijas radošākie baristas un kafijas garšu eksperti Rihards Saksons, Edīte Vimba un Gatis Silenieks. Kopā ar viņiem kluba biedri dosies pa kafijas pupiņas brīnumaino ceļu līdz karsti kūpošam dzērienam, iepazīsies ar kafijas kultūru un tradīcijām, atklās svarīgāko, kas jāzina par kafijas kvalitāti, kā arī dos noderīgus un praktiskus padomus izcilas kafijas pagatavošanai.

Tas ļaus Tev pirmajam uzzināt par Narvesen kafijas kluba jaunumiem un notikumiem.
Grauzdētava

Ko sola Jaunais gads? Mūsdienīga zīlēšana kafijas putiņās

Gada pēdējās nedēļas un jauna gada sākums jau izsenis ir vispiemērotākais laiks nākotnes pareģošanai, kad cilvēki mēģina pavērt noslēpumainības priekškaru un ielūkoties nezināmajā, ko nesīs nākamais gads. Kafijai dažādos zīlēšanas rituālos ir gadsimtiem senas, bagātīgas tradīcijas. “Narvesen kafijas klubs” Jaunajā gadā vēl visiem veiksmi, vēlmju piepildīšanos un aicina ielūkoties nākotnē, zīlējot kafijas putiņās!

Karsto dzērienu zinātne: kāpēc kafija silda?

Iestājoties vēsam laikam, daudzi meklē siltumu un uzmundrinājumu siltā zupā un karstos dzērienos. Kaut arī sabiedrībā valda dažādi mīti par pārtikas produktu spēju paaugstināt cilvēka ķermeņa temperatūru, zinātnieki ir pierādījuši, ka dažiem produktiem tas patiešām ir pa spēkam. Vai kafija spēj sasildīt – stāsta “Narvesen kafijas kluba” eksperte Edīte Vimba.

 

 

Kafija pa ceļam savā krūzītē: Latvijas iedzīvotāji šo iespēju izmanto septiņreiz aktīvāk nekā pasaulē kopumā

Starptautiskajā kafijas dienā, kas ik gadu 1. oktobrī tiek atzīmēta lielā daļā pasaules, “Narvesen” veiktā aptaujā* noskaidrots – kamēr tikai nepilni 3% kafijas cienītāju visā pasaulē iegādājas kafiju savās līdzi paņemtajās krūzēs**, Latvijā šādu iespēju izmanto katrs piektais iedzīvotājs, un tikpat daudzi to labprāt izmēģinātu, kaut arī pašlaik šādu paradumu nepiekopj. Galvenais iemesls, kāpēc iedzīvotāji kafijas dzērienus pilda savās krūzēs vai termokrūzēs, ir vēlme atbalstīt dabai draudzīgu dzīvesveidu, samazinot vienreiz lietojamā iepakojuma patēriņu.

Kur slēpjas kafijas raksturs jeb kā atpazīt labu kafijas pupiņu?

Kafijas pupiņas tikai pirmajā acu uzmetienā šķiet vienādas – mazas, brūnas un cietas. Katra grauzdējuma, izmēra vai aromāta nianse var padarīt jūsu dzērienu neaizmirstami gardu vai pilnīgi nebaudāmu. Kā pazīt un izvēlēties labu kafijas pupiņu, stāsta “Narvesen kafijas kluba” barista Gatis Silenieks.

Barista iesaka: 5 labi iemesli, kādēļ vērts investēt savas līdzi ņemamās krūzītes iegādē

Lai gan tiek lēsts, ka tikai nepilni 3% klientu visā pasaulē izmanto savas krūzītes kafijas iegādei*, tepat Latvijā ik nedēļu ap 1000 karsto dzērienu tiek iepildīti līdzpaņemtajās krūzēs, liecina “Narvesen kafijas kluba” dati, un šim skaitam ir pozitīva tendence pieaugt. Kāpēc šādas līdzi ņemamās krūzītes ir vērtīgs ieguldījums un labs darbs, atgādina “Narvesen Kafijas kluba” barista Gatis Silenieks.

Kādu kafiju dzersim 2020. gadā? Trendi un tendences

Sākoties jaunam gadam, kafijas dzeršanas tradīcijas pasaulē kūleni nav apmetušas. Ķīnieši ik dienas dzer aizvien vairāk kafijas, jaunieši nevis vienkārši dzer kafiju, bet piekopj veselu rituālu, savukārt somi, zviedri un islandieši joprojām izdzer visvairāk kafijas Eiropā uz vienu iedzīvotāju. Tomēr savi modes strāvojumi ietekmē arī kafijas pasauli Latvijā, stāsta “Narvesen Kafijas kluba” barista Rihards Saksons.

Recepšu zinātne kafijas krūzē jeb kā top oriģināli kafijas dzērieni

Lai gan pēc “Narvesen Kafijas kluba” baristu novērojumiem Latvijas iedzīvotāji dod priekšroku klasiskiem kafijas dzērieniem,  taču plašs eksotisku nosaukumu klāsts kafijas tirdzniecības vietās nevienu vairs neizbrīna. Kāpēc tiek radītas jaunas kafijas dzērienu receptes, un kas mudina domāt par kafiju kā tikai vienu no dzēriena sastāvdaļām, stāsta Narvesen kafijas dzērienu recepšu galvenā zinātniece un produktu inovatore, “Narvesen Kafijas kluba” eksperte Edīte Vimba.

Kāds piens vislabāk sader ar kafiju? Augu un bezlaktozes pieni – uztura trends arī Latvijā

Kafijas kultūras ziņā Eiropas lielpilsētas – Londona, Amsterdama – Latvijai ir soli priekšā un tur plašā sabiedrībā ir pašsaprotama, piemēram, specialty jeb īpašas kvalitātes kafijas baudīšana, ko pie mums piekopj vien šaurs interesentu loks. Savukārt attiecībā uz alternatīvajiem pieniem esam tikpat spēcīgi.

Kafijas ceļvedis: populārākie kafijas dzērieni un to raksturi

Sen garām tie laiki, kad latvieši dzēra tikai melnu vai baltu kafiju. Ar katru gadu kafijas kultūra attīstās aizvien jaunā kvalitātē, un vietējās kafijas tirdzniecības vietas piedāvā spilgtus, neaizmirstamus garšas piedzīvojumus. Taču vēl joprojām ne viens vien kafijas automāta vai baristas priekšā samulst, ieraugot plašo piedāvājumu, kur dominē nosaukumi itāļu valodā.

Šobrīd baudām kvalitatīvāko kafiju pasaules vēsturē

Mēs dzīvojam laikā, kad kafijas lietotāju pasaulē kļūst arvien vairāk un pieprasījums pēc kvalitatīvas kafijas ar katru dienu palielinās. Arī tādas lielvalstis kā Ķīna un Indija sāk strauji pārņemt Rietumu kafijas dzeršanas kultūru, ikdienā lietojot arvien vairāk kafijas dzērienu. Pieaugot pieprasījumam, aug arī piedāvājums, un šobrīd mēs dzeram kvalitatīvāko kafiju pasaules vēsturē, atzīst “Narvesen Kafijas kluba” barista Rihards Saksons.

Trīs veidi, kā kafija var ietekmēt tavu produktivitāti

Kafijas krūze lielai daļai strādājošo ir vitāli nepieciešama rīta žāvu atgaiņāšanai – tā mūs “ceļ” no rītiem, uztur modrus dienā un palīdz sakoncentrēties darba dienas izskaņā. Ik dienas kā darba devēju, tā darbinieku roka stiepjas pēc kāda kofeīna bagāta dzēriena, lai uzlabotu noskaņojumu un celtu enerģijas līmeni. Ne mazāk svarīgi, 70% kafijas cienītāju ir pārliecināti, ka atteikšanās no kafijas noteikti ietekmētu viņu darba spējas...

Kafijas testēšana: četri soļi, kā atrast savu iecienīto garšu

“Ja man jautā, kas ir laba kafija, es nevaru uz to viennozīmīgi atbildēt. Kas ir labs vienam, neder otram, tāpēc parasti saku – laba kafija ir tā, kas tev garšo. Vai ir kaut kas kvalitatīvāks? Jā, ir. Vai tev tas šķitīs labāks? Nav teikts,” saka “Narvesen Kafijas kluba” eksperts – barista Gatis Silenieks, skaidrojot, kā atrast tieši savām garšas kārpiņām baudāmāko kafiju.

Tagad garšīgā Flat White kafija tikai 1,50 EUR

Lai gan kafijas dzērienu garšas buķetes ir teju tikpat bezgalīgas kā cilvēka fantāzija, klasisko melno kafiju vai kafiju ar pienu popularitātē ir grūti pārspēt. Tomēr arī šos dzērienus var padarīt neatkārtojamus un īpašus. Pasaulē aizvien populārākais kafijas dzēriens Flat White  tagad Narvesen veikalos pieejams par īpašu cenu - 1,50 EUR!

Sasildies ar Šokolādes ingvera dzērienu vai Īru krēma cappuccino

Rudenīgas karsto dzērienu garšas Tevi jau gaida lielākajos Narvesen — izvēlies šokolādes ingvera dzērienu vai īru cappuccino un garšīgi sasildies pat dzestrākajās rudens dienās.

Vasarā atvēsinies ar Narvesen aukstajiem dzērieniem: mango piena kokteili, zemeņu piena kokteili un īru latti!

Karstajās vasaras dienās aicinām baudīt ko atvēsinošu un nogaršot aukstos piena un kafijas dzērienus, kuri nopērkami mūsu lielākajos Narvesen – auksto mango piena kokteili, auksto zemeņu piena kokteili un auksto īru latti, vai auksto ledus latti ar bezlaktozes pienu, iespējas tik daudz! Lai kuru arī izvēlētos – visi atvēsina.

Flat White – baltas kafijas garša, kapučīno elegance

Lai gan kafijas dzērienu garšas buķetes ir teju tikpat bezgalīgas kā cilvēka fantāzija, klasisko melno kafiju vai kafiju ar pienu popularitātē ir grūti pārspēt. Tomēr arī šos dzērienus var padarīt neatkārtojamus un īpašus. Pasaulē aizvien populārākais kafijas dzēriens Flat White  tagad ienāk arī Narvesen.

Tagad arī 100% dabiski papīra krūžu vāciņi

Rūpējoties par ekoloģiskā nospieduma mazināšanu un mudinot sabiedrību izvēlēties ilgtspējīgus paradumus, vadošais mazumtirdzniecības tīkls “Narvesen” jau pērn tirdzniecības vietās ieviesa dabiskas, 100% pārstrādājamas līdzi ņemamās kafijas krūzes. Nu “Huhtamaki” "Future Smart" dabiskās šķiedras krūzēm pievienojušies arī "Future Smart Duo" vāciņi – pirmie šāda veida vāciņi Latvijā, kas izgatavoti no koka un cukurniedru izspaidu šķiedras, piemēroti gan karstu, gan aukstu dzērienu baudīšanai ar salmiņu vai bez tā un ir pilnībā kompostējami vai pārstrādājami.

Atsvaidzinošs karstais jaunums – piparmētru latte

Jaunumi “Narvesen” kafijas klubā! Karsto dzērienu garšu buķetē atgriežas pavasara un vasaras sezonas karaliene – piparmētra.

Ražas laiks – arī kafijas krūzē: jaunas rudens kafijas garšu tendences

Kas iznāk no ķirbja un kafijas pupiņas dueta? Vai eksotiskais mango var papildināt iecienīto karsto šokolādi? Un kā senas Eiropas tradīcijas rod jaunas izpausmes kafijas krūzē? No 7. oktobra “Narvesen” tirdzniecības vietās pieejami jauni, oriģināli karstie dzērieni sildošiem, pikantiem un aizraujošiem garšas piedzīvojumiem. Kādas tad ir rudens garšu tendences karstajos dzērienos?

Kafiju lej, kur gribi!

Censties dzīvot videi draudzīgi un ilgtspējīgi - tā ir augoša tendence daudzviet pasaulē, jo zinātne arvien vairāk atgādina par dažādu ikdienas rīcību negatīvajām sekām videi. 

Katrs mūsu lēmums, mūsu rīcība ietekmē apkārtējo vidi. Un saudzēt to var ikviens no mums. Arī Narvesen mērķtiecīgi attīsta ilgtspējīgu iepakojumu politiku un ievieš jaunus risinājumus, kas palīdzētu saudzēt planētu un apkārtējo vidi.

Eksperimentālā fotosesijā Dons, Patrisha un Kristīne Virsnīte izlādē emocijas

Ikdiena mūs bieži ieliek “rāmjos”, nereti liekot apspiest savas emocijas un liedzot teikt, ko patiesībā domājam. Lai ļautos emocijām, “Narvesen kafijas kluba” izaicinājumu just par visiem 100 un darīt lietas, ko ikdienā nedarītu, pieņēmuši mūziķi Dons un Patrisha un TV personība Kristīne Virsnīte. Visi trīs eksperimentālā fotosesijā atļāvušies izkāpt no komforta zonas, bet gūtās emocijas fotogrāfs Gatis Rozenfelds iemūžinājis eksperimentālās fotogrāfijās, kas attīstītas stiprā, melnā kafijā.

Dzer kafiju dabai draudzīgi – turpmāk 100% dabiskas, otrreiz pārstrādājamas krūzes

Kafija līdzi ņemamā krūzītē pa ceļam uz darbu vai pusdienu pārtraukumā ir viena no mazajām dzīves baudām. Lai kafijas pauze būtu ne tikai garšīga un vizuāli baudāma, bet arī atstātu mazāku ietekmi uz apkārtējo vidi, “Narvesen” ieviesis dabīgas, 100 % pārstrādājamas līdzi ņemamās kafijas krūzes. “Huhtamaki” Future Smart papīra krūzes novērš tādu materiālu izmantošanu, kas iegūti no naftas ķimikālijām, un tajās iestrādāta bioloģisks mitruma aizsargslānis. No augiem izstrādātās krūzes ir milzīgs lēciens uz priekšu ilgtspējīgā karsto dzērienu baudīšanā pa ceļam.

Karsts
Iepazīsti mūsu kafijas ekspertus!
Lasīt vairāk
Gatis Silenieks

Barista pēc aicinājuma. Pirms pieciem gadiem kafijas hobiju pārvērtis biznesā ar īpaši aprīkotu kafijas velosipēdu. Kafijas akadēmijā apmācījis vairāk nekā 100 jaunos baristas no visas Latvijas. Eksperta titulu regulāri “uzspodrina” –  tikko kā laureāts atgriezies no Tallin Coffe Festival 2019 Cupping sacensībām. Kofeīna formulu Gatis zina no galvas, arī nakts vidū pamodināts.

Rihards Saksons

Barista ar stāžu. Latvijas Baristu čempionāta laureāts, konkursu Cup Tasters un Barista Challenge godalgotu vietu ieguvējs. Kafijas akadēmijas lektors, kā arī kaislīgs kafijas baudītājs. Pieredzi un zināšanas uz Latviju pārved no pasaules lielākajiem kafijas festivāliem. Ar kafiju kopā jau vairāk nekā piecus gadus. Pats par sevi smejoties saka, ka bez kafijas var nodzīvot tikai vienu dienu – svētdienu, visās citās dienās bauda līdz pat 10 krūzītēm kafijas.

Edīte Vimba

Kafijas eksperte. Narvesen kafijas dzērienu recepšu galvenā zinātniece un produktu inovatore. Edīte jau vairāk nekā 10 gadus seko līdzi iedzīvotāju kafijas paradumiem un vēlmēm, viņa zina izcilu kafijas stipruma un sīrupu daudzuma proporciju,  lai ikviens kafiju varētu baudīt par visiem 100. Edītes privilēģija ir zināšanas par to, kur, kad un kādu kafiju dzer Latvijas iedzīvotāji. Viņa ir pārliecināta – veiksmīga darba diena un spožas idejas bez kafijas nav iedomājamas.

Eksperti
Narvesen kafijas sortiments

Narvesen gardo kafiju veido precīzi sabalansēts espresso sastāvs no rūpīgi atlasītām un svaigi grauzdētām kafijas pupiņām Pelican rouge grauzdētavā. Tās ir labākās itāliešu kafijas tradīcijas, tumšs un bagātīgs grauzdējums un karameļu, riekstu garšas nianses, kas tik patīkami smaržo un garšo tieši tavā krūzītē.

Espresso
Melna kafija
Balta kafija
Caffè latte
Cappuccino
Mochaccino
Aukstā latte
Šokolādes kakao
Piparmētru latte
Ingvera šokolādes dzēriens
Pikantā karameļu latte
Īru krēma cappuccino
Flat white

Mēs ticam, ka Narvesen ir garšīgākā līdzi ņemamā kafija, tāpēc mūsu solījums ir augsta kafijas kvalitāte.
Ļaujies savām sajūtām par visiem 100, izbaudot iecienīto dzērienu un izmēģinot jaunas kafijas garšas. Ja tev kafija negaršos, tev būs iespēja to apmainīt.

Kā tas notiek?

  • Ja, nogaršojot kafiju*, saproti, ka tev netīk kafijas garša, vērsies pie pārdevēja.
  • Pārdevējs izsniegs kuponu bezmaksas kafijas pirkumam – lai nobaudītu jebkuru citu karsto dzērienu jebkurā Narvesen veikalā.
  • Kupons derīgs 48 stundas.

* Izdzerta var būt ne vairāk kā 1/3 daļa no krūzītes!
Kupons netiek mainīts pret naudu.